Cittaslow

Cittaslow hoort helemaal bij onze camping. Want Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid en bewustzijn, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Deze kernwaarden zijn waarden die wij ook op onze camping op een hoog niveau houden.

Op de eerste plaats is dat natuurlijk Gastvrijheid. Persoonlijk contact met onze gasten vinden wij belangrijk, en graag wijzen wij U op al het moois wat onze omgeving te bieden heeft. Hierbij besteden we vooral ook aandacht aan highlights op een steenworp afstand van onze camping. Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van aktiviteiten zoals een avondwandeling.

Ook wijzen we u de weg naar de producenten van streekprodukten en om te proeven organiseren we ook de Streekmaaltijd. Bewust gaan we om met onze omgeving, het milieu, een voorbeeld daarvan is ons mini milieustraatje. Waar we fanatiek afval scheiden, maar vooral ook letten op voedselverspilling. En als mensen het niet meer kunnen eten lusten onze kippen het vaak nog wel. Verder gebruiken we geen drink- ofwel leidingwater om onze toiletten te spoelen. Dat spaart ook energie.

Cittaslow is voor ons vooral een leefwijze, waarbij je aandacht hebt voor de omgeving om je heen en de mensen die daar leven. Door hier met aandacht mee om te gaan zie je al het moois om je heen veel scherper en geniet je er optimaal van! Wil je meer weten over cittaslow? kijk hier op de website van onze gemeente of op de website van cittaslow-Nederland.