30 oktober themadag; indisch zijn is als rujak

 

Een themadag die je laat zien dat gebeurtenissen uit het verleden nog steeds van invloed kunnen zijn op je gedrag in het heden. Trauma's uit het verleden willen vaak door mensen vergeten worden tegelijk zijn deze trauma’s op onbewust niveau nog steeds aanwezig. In het bijzonder voor mensen met Nederlands Indische roots gaat Marcel van Doorn (1958) dieper in op het Indisch Trauma. 'Leer je trauma's kennen, dat is het gezondste wat je kunt doen.' is zijn visie.

Marcel van Doorn is ervaringsdeskundige en meester opsteller. Met bijna 20 jaar zelfonderzoek en het volgen van diverse trainingen en opleidingen heeft hij een heldere kijk op wat wij het Indisch Trauma noemen. Hij is de tweede zoon uit het huwelijk van een Utrechtse vader en een Nederlands Indische moeder met een gezin van zeven kinderen. Hij is tweede generatie Indo.

 De themadag bestaat uit een lezing in de ochtend door Marcel van Doorn. In de middag wordt je in de gelegenheid gesteld om aan de slag te gaan middels een tweetal opstellingen.* Tijdens de lezing staat Marcel stil bij de Indische geschiedenis en de relatie met Europa. Een duidelijk verhaal in het licht van nu wat vertelt hoe trauma's konden ontstaan en blijven. Na afloop is er uitgebreid tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen.

In de middag zal Marcel twee opstellingen begeleiden. De vragensteller zal een thema inbrengen waarmee we aan de slag gaan. Voor iedereen die niet bekend is met opstellingen zal het als een verrassing komen dat je mee gaat resoneren. Al doe je niet actief mee in de opstelling zal het je voldoening geven. Vaak is een opstelling een bron van herkenning en daardoor biedt het inzichten en troost die zo nodig is.

 

Programma zaterdag 30 oktober:

  • 09.30u Ontvangst en inloop met koffie/thee
  • 10:00u Lezing door Marcel van Doorn
  • 10:45u Vragen en delen van ervaringen
  • 12:00u Heerlijke Indische vegetarische lunch
  • 13:30u Opstellingen begeleid door Marcel van Doorn
  • 17:00u Afsluiting met een drankje

 

Prijs €55,-.

*In de middag zal Marcel van Doorn 2 opstellingen (vragen) begeleiden in een groep. Meerprijs voor het inbrengen van een vraag €40,-

 

Download hier de Flyer van dit evenement